OTEVÍRÁME OD PONDĚLÍ 17.5.2021

Od pondělí 17. května 2021 bude platit:

Vnitřní sportoviště jako tělocvičny, hřiště, kluziště, kurty, ringy, herny bowlingu nebo kulečníku, či tréninková zařízení a taneční studia, posilovny a fitness centra budou moci otevřít za následujících pravidel:

  • max. 1 osoba na 15 m2 vnitřní plochy sportoviště (plochy pro veřejnost),
  • max. 2 osoby ve skupině a max. 10 osob celkem na vnitřní ploše sportoviště,
  • všichni přítomní musí absolvovat PCR test (max. 7 dní před), antigenní test (max. 72 hod. před), být naočkovaní, nebo mít v posledních 90 dnech prodělaný covid-19 a ukončenou izolaci- tato podmínka neplatí pro děti do 6 let,
  • návštěvníci od sebe dodržují 2 m rozestupy,
  • veřejnost nemůže do dalších vnitřních prostor- šatny, sprchy,…

Tato pravidla nemusí být dodržována v rámci školní docházky (pokud není specificky řečeno jinak) a neplatí pro profesionální sportovce.

Pravidla a doporučení

Pokud jste provozovatelem fitness centra či podobného zařízení a vaše podnikání bylo pandemií zasaženo, máte nárok na jistou formu finanční kompenzace od státu. Více se dozvíte v okruhu Kompenzace.

Amatérský sport

Venkovní posilovny a sportoviště jsou pro veřejnost v současné době otevřená. Dle současného opatření je možná přítomnost lidí na venkovním hřišti. Platí ale omezení maximálně 2 lidí na jednom místě.

Profesionální sportovci

Profesionálním sportovcům je umožněno sportování (trénink) za účelem přípravy na budoucí akce na vnitřních i venkovních sportovištích v neomezeném počtu. Platí pro ně ale přísná povinnost dodržovat hygienická pravidla – rozestupy a dezinfekce rukou. Během samotného sportování nemusí mít, ale po ukončení tréninku je nutné si v souladu s předpisy chirurgickou roušku či respirátor opět nasadit. Profesionálním sportovcem se rozumí osoba, která vykonává sport jako své zaměstnání, nebo jako svou podnikatelskou či jinou obdobnou činnost. Profesionální sportovci se také musí nechat pravidelně testovat dle předepsaných pravidel.

Leave a Reply