Tenisová akademie 2018/2019

F.H. Tenis klub Dobřichovice

Letošní sezónu budeme opět klást důraz na závodní tenis a přípravu na něj. Budou tomu přizpůsobeny i tréninkové podmínky pro všechny hráče našeho klubu F.H. TK Dobřichovice. Všem hráčům se dostane kompletního servisu pro dosažení sportovní výkonnosti jakou si sám zvolí. Tréninkový plán je situován do Programů: Program 1, Program 2, Program 3 a nově  Program 1 PLUS, Program 2 PLUS Program 3 PLUS. Programy jsou rozděleny podle minimálního objemu tréninku.

Trénink se během přípravného období  bude skládat ze  3 hlavních částí.

1)   Trénink na dvorci s trenérem

2)   Sparingové zápasy

3)   Kondiční příprava

Následně bude rovněž sestavován zápasový plán, který má 2 složky.

1)     Mistrovská utkání ( Květen, Červen)

2)     Turnaje jednotlivců (Prosinec – Březen a Červenec – Říjen)

Nedílnou součástí bude  kondiční příprava , která bude 2 x týdně a bude rozdělena do 2 skupin: Do 11 let a nad 11 let. Skupina do 11 let bude mít svojí fyzickou přípravu vždy 1h a skupina nad 11 let bude mít 1,5h. Kondiční příprava bude probíhat v areálu Sokola Dobřichovice na fotbalovém hřišti a přilehlé víceúčelové ploše. Kondiční příprava si klade za cíl naučit děti zejména kvalitní technice běhu, rozvinout silové dispozice a naučit správnému protahování (strečinku) jak před tréninkem, tak i po něm.

Další aktivitou jsou letní a zimní soustředění. Náš klub je každý rok tradičně pořádá v Krkonoších a během týdenního letního pobytu se věnujeme zvyšování kondiční připravenosti a samožřejmě tenisu. Bereme s sebou kola, abychom se mohli po regionu dopravit po vlastní ose. Doprava dětí i kol je zabezpečena. Zimní týdenní pobyt je zaměřen na lyžování (běžky,sjezdovky) a tenis. Místem konání jsou opět Krkonoše (ski areál Šachty).

 

Samostatnou kapitolu tvoří závodní hráči a jejich podpora od klubu. V následujících letech bude tato podpora co možná nejvyšší. Závodní hráči, kteří se budou pravidelně zúčastňovat soutěží jednotlivců budou mít kompletní servis. Tento servis bude opět odstupňován podle počtu odehraných turnajů a dosažených výsledků.

Systém, který jsem zde popsal, funguje od 1.dubna 2008 a bude kontinuálně pokračovat v letech následujících. Partneři pro podporu a rozvoj jsou garantováni dlouhodobě.

Rád vám vše vysvětlím a poskytnu kompletní informace osobně. Vše bude rovněž  umístěno na našich stránkách www.f.h.tkdobrichovice.cz včetně online rezervačního systému. Rezervační systém je umístěn na našich stránkách a je zde umístěn kompletní přehled činností jednotlivých hráčů. Systém je neustále aktualizován a je zde možné sledovat co se kdy děje. Např. když bude pršet a kurty nebudou ke hře, bude zde ihned napsáno jestli tréninky ten den jsou nebo se přesouvají.

Do nové sezóny 2018/2019 přeji mnoho úspěchů

Filip

F.H.Tenis klub Dobřichovice

Viničná 201

252 29 Dobřichovice

Leave a Reply